Mali kreativci nagrađeni izletom u NP Krka

U NP Krka danas su na jednodnevnom izletu boravili učenici 3.b razreda Osnovne škole Čakovec iz Čakovca i učenici Područne škole Gotalovo iz Prekodravlja. Oni su sa svojim kreativnim radovima pobijedili i podijelili prvo mjesto na natječaju „Ozon“ Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

Nacionalni park Krka izuzetno je ponosan što je ugostio djecu, pobjednike kreativnog natječaja „Ozon“, koji su na iskren i zaigran način najbolje prikazali kako vide svijet koji ih okružuje. S velikom radošću proveli smo ih kroz očaravajuću prirodu uz Krku te im pokazali kako doista postoje mjesta iz mašte, rekao je Tonči Restović, ravnatelj Javne ustanove Nacionalni park Krka.

Kreativni natječaj „Ozon“ za niže razrede osnovnih škola Ministarstvo zaštite okoliša i prirode raspisalo je povodom obilježavanja Međunarodnog dana zaštite ozonskog sloja s ciljem edukacije i podizanja svijesti o važnosti ozonskog sloja.

Na natječaj su pristigla 164 kreativna rada učenika iz 114 škola iz cijele Hrvatske koje je ocjenjivalo peteročlano stručno povjerenstvo. Dva su rada podijelila prvo mjesto jer su od stručnog povjerenstva dobila jednake, najveće ocjene, te su osvojili jednodnevni izlet u Nacionalni park Krka. 

U NP Krka danas je organiziranim prijevozom doputovalo 36 učenika u pratnji svojih nastavnika. Obišli su Skradinski buk, upoznali se sa posebnostima i ljepotama Nacionalnog parka Krka i sudjelovali na radionici „Mali čuvari prirode“. 

Stručno povjerenstvo koje je ocjenjivalo pristigle učeničke radove odlučilo je i da se izabere 12 najboljih radova i izradi kalendar za sljedeću godinu sa slikama tih radova. Također, u prostorima Nacionalnog parka Krka planira se postavljanje izložbe pristiglih radova, piše u priopćenju Ministarstva zaštite okoliša i i prirode.