Prva hrvatska dječja galerija u Križevcima

Sve ono što mi u Hrvatskoj zovemo dječji crtež, u Japanu primjerice zovu dječja umjetnost. I vrlo je cijene. Drugačiji odnos prema likovnim kreacijama djece i mladih potiču i u Križevcima. Sve je pokrenuo akademski kipar i profesor likovne kulture Igor Brkić, koji je otvorio Prvu hrvatsku dječju galeriju. 

Marta Katavić
, učenica sedmog razreda Osnovne škole u Križevcima, izložbom nazvanom Bestijarij otvorila je Prvu hrvatsku dječju galeriju.

Kako da osjećaje što uspješnije oblikuje u crtež - Martu i drugu djecu križevačke škole crtanja podučava akademski kipar i profesor likovne kulture Igor Brkić. Veliko zanimanje djece za školu crtanja potaknulo je ideju dječje galerije.

Djeca nemaju gdje izlagati, do sad su izlagali na zidovima škole, po hodnicima, rekao je Igor Brkić, koji sve veće zanimanje djece za likovno izražavanje vidi u malom broju satova likovnog u školama.

U Klubu kulture iz škole crtanja uz potporu grada Križevaca nastala je dječja galerija. Uz samostalne planiraju i skupne izložbe, a nadaju se da će uskoro u Križevcima izlagati i djeca iz svih drugih krajeva Hrvatske. Ima prostora i za desetak izložbi na godinu. Već sredinom svibnja otvara se sljedeća izložba malih polaznika križevačke škole crtanja.