Održana radionica 'Zelene navike od malih nogu'

U utorak, 22. travnja, od 11 do 13 sati na Bundeku je održana radionica za djecu Zelene navike od malih nogu u sklopu projekta Svi na zeleno.

Ovaj ekološko-edukativni projekt Radio Sljemena i udruge Zelene stope provodi se od 21. ožujka do 20. lipnja s ciljem podizanja svijesti građana o potrebi pravilnog zbrinjavanja svih vrsta otpada te zaštiti okoliša. Isto tako, cilj je i upozoriti Zagrepčane da će od 1. srpnja i oni morati razvrstavati otpad.

Radionica Zelene navike od malih nogu organizirana je u povodu Dana planeta Zemlje za djecu do 10 godina starosti, a namjera je bila najmlađe educirati o važnosti pravilnog načina zbrinjavanja otpada te kroz igru i kreativno izražavanje potaknuti njihovu svijest o zaštiti okoliša. Pridružili su se treći razredi eko osnovne škole Voltino te predškolci iz dječjeg vrtića Zapruđe.

Najmlađi su kroz pričice i veselo druženje informirani o tome što je otpad, kako se on odvaja te što su i čemu služe spremnici za odlaganje. Zajedno sa volonterima te Sanjom Brajković i Ivanom Hlupićem s Radio Sljemena kroz pitalice za djecu učili su i o osnovama ekologije, a nakon toga se prepustili kreativi – bojanju i crtanju.