Svjetski dječji parlament

Jeste li čuli za svjetski dječji parlament? Riječ je o europskoj inicijativi koja najmlađe nastoji potaknuti na humanost, toleranciju i međusobnu suradnju!

Mali parlamentarci već itekako rade u svom Svjetskom dječjem parlamentu. Svi oni imaju iste snove - živjeti u miru, igri i ljubavi, a takvi žele ostati i kad odrastu pa možda postanu pravi diplomati.

Oni su mali, ali su veliki - znaju svoja prava i obveze te kakvi bi trebali biti odrasli ambasadori.

Udruga Svjetski dječji parlament nastala je kako bi se djeca naučila međusobno povjeravati i razgovarati jer još ih je puno koja su fizički i emocionalno zlostavljana. Ovaj projekt i njihovu Skupštinu koju pripremaju na Međunarodni dan djece podupire i Europska komisija u Hrvatskoj.

Ima dosta djece iz razvedenih obitelji. Udruga dobiva i mnogo pisama od djece iz domova pa imaju dovoljno informacija za dječje odvjetnike.

Više stotina djece pokazat će što zna na njihovom događaju na Međunarodni dan djece u lipnju. Kako nam kažu dječji parlamentarci, o svemu će nas već izvijestiti. A dječjim odvjetnicima koji će to tek postati žele brza, izvansudska rješenja posebno kod rješavanja roditeljskih odnosa.