Studenti Pravnog fakulteta osvojili nagradu na međunarodnom natjecanju

Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu osvojili su nagradu za najbolje pisane podneske, tužbu i odgovor na tužbu na međunarodnom natjecanju iz medijskog prava, Price Media Law Moot Court.

Dario Ćorić, Morana Perušić, Teodora Skelin, Hrvoje Škalić i Ana Vitauš u usmenom dijelu natjecanja, koje je održano u Oxfordu od 1. do 4. travnja., plasirali su se među 16 najboljih timova, izvijestilo je Sveučilište u Zagrebu.

Ove je godine na natjecanju Price Media Law Moot Court Competition sudjelovalo preko 70 ekipa iz 30-ak zemalja svijeta koje su se za finalno natjecanje kvalificirale kroz regionalna natjecanja održana u Delhiju, Beogradu, New Yorku, Pekingu i Nairobiju.

Na regionalnom krugu natjecanja održanom u Beogradu od 13. do 15. prosinca 2013., ekipa Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu obranila je prošlogodišnju titulu najboljih u regiji, osvojivši ujedno i nagradu za najbolje pisane podneske te se time kvalificirala za međunarodni krug natjecanja u Oxfordu, uz ekipe Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu i Aristotle University of Thessaloniki.

U preliminarnim krugovima natjecanja u Oxfordu, zagrebačka se ekipa susrela s ekipama s Belarusian State University iz Minska, Hugh Wooding Law School iz Trinidad i Tobaga te University of the West Indies iz Jamajke. Uvjerljivom pobjedom u dvije runde plasirali su se u osminu finala, među 16 najboljih timova. U osmini finala izgubili su od ekipe s Jindal Global Law School iz Indije, koja je u finalu natjecanja pobijedila ekipu Sveučilišta u Oxfordu.

Price Media Law Moot Court Competition već sedmu godinu organizira Program za komparativno medijsko pravo (Programme in Comparative Media Law and Policy) Sveučilišta u Oxfordu.