Postanite meteorolog na Festivalu znanosti

DHMZ poziva na izložbu meteoroloških instrumenata, otvorena predavanja i radionice meteorologa Državnog hidrometeorološkog zavoda, studenata Geofizičkog odsjeka PMF-a u Zagrebu i učenika Šumarske i drvodjeljske škole iz Karlovca.

Aktivnosti će se održati u sklopu 12. Festivala znanosti u Zagrebu od 7. do 12.4.2014. a tema ovogodšnjeg festivala su "Valovi".

Dobrodošli su svi, djeca i odrasli, koje zanima vrijeme i prognoziranje vremena, izrada meteoroloških instrumenata i simuliranje meteoroloških pojava, klima i klimatske promjene.

Na Festivalu ćete, u kontaktu s meteorolozima moći dobiti odgovore na pitanja iz meteorologije i srodnih znanosti.

Posebno zanimljive su radionice Mala TV-prognoza vremena, koje priprema u Tehničkom muzeju u Zagrebu Lovro Kalin - vanjski suradnik i HRT-a, tijekom kojih se mladeži promovira HRT-ova vremenska prognoza.

Ako i nisi sin optičara, svejedno možeš na jedan dan postati sinoptičar! Okušaj se u maloj vremenskoj tv-prognozi, stani pred kameru i pod budnim okom profesionalca snimi svoju prvu prognozu! Možda ne i zadnju, možda si upravo ti buduća tv-zvijezda, stoji u pozivnici DHMZ-a.