Nagrade "Grigor Vitez" uručene Nadi Mihaljević i Zdenku BašićuNagrada Grigor Vitez za 2013. godinu svečano je uručena u Zagrebačkom kazalištu lutaka književnici Nadi Mihaljević za tekst u knjizi Anđeo plišanih igračaka u izdanju Hrvatskoga društva književnika za djecu i mlade, a Zdenko Bašić nagrađen je za ilustracije u knjizi Mjesečeve mijene: o vješticama i pričama noćnih sati sjeverozapadnog dijela Medvednice i samoborskog kraja u izdanju Planetopije.

Knjigu Anđeo plišanih igračaka uredili su Robert Mlinarec i Silvija Šesto, a knjigu Mjesečeve mijene: o vješticama i pričama noćnih sati sjeverozapadnog dijela Medvednice i samoborskog kraja uredila je Merima Nikočević Ibrahimpašić.

Nakon primanja nagrade književnica Nada Mihaljević istaknula je kako se svojim pisanjem trudi učiniti ovaj svijet ljepšim, s više ljubavi, razumijevanja i različitosti.

Posebno priznanje dobili su Sanja Polak za knjigu Morski dnevnik Pauline P i Zvonimir Balog za knjigu Zlatni konj u izdanju Alfe iz Zagreba, a dodijeljeno je i 13 pohvala za dječje knjige i ilustracije.

Ove godine u konkurenciji za nagrade bilo je 60 knjiga iz produkcije 23 nakladnika. Nagrada Grigor Vitez najstarija je književna nagrada u nas koju ove godine 46. put dodjeljuje Savez društava Naša djeca Hrvatske. Nagradu je ove godine poduprlo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te grad Zagreb.