Srednjoškolci "spašavaju" hrvatsko gospodarstvo

Učenici zagrebačke Športske gimnazije odlučili su svojim projektom pomoći hrvatskom gospodarstvu. Educiraju svoje vršnjake o važnosti i potrebi kupovanja domaćih proizvoda. S obzirom na aktulano stanje, pametno zaključuju: tko će misliti na našu budućnost ako ne mi sami!

Ako mislite da srednjoškolce zanimaju samo izlasci, glazba, društvene mreže, dođite u zagrebačku Športsku gimnaziju. Toliko ih zabrinjava loša gospodarska situacija u zemlji da su ponudili pomoć. Cilj njihovog projekta je potaknuti kod učenika svijest o kupnji izvorno hrvatskih proizvoda. Kontaktirali su 250 gospodarstvenika i od većine dobili proizvode. Izlažu ih na improviziranom školskom štandu i educiraju svoje prijatelje.

Svašta njih zanima, a najviše da jednog dana, kada završe školovanje, ne gube vrijeme na Zavodu za zapošljavanje. Njihova zrelost iznenadila je i profesore. Naravno, podupiru ih u projektu..

Ti će maturanti za oprilike pet godina, kad završe fakultet, svojim idejama i kao radno aktivni mladi ljudi pokušati spasiti naše gospodarstvo. Naravno, ako tada budu imali išta spašavati.

Pogledajte videoprilog!