Martina Jembrišak

Martina Jembrišak (9.10.1995., Zagreb) učenica je četvrtog razreda srednje glazbene škole Elly Bašić i škole Primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, te studentica prve godine harmonike na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli u razredu docenta Dražena Košmerla.

Usavršavala se kod pedagoga kao što su Jovica Đorđević, Miljan Bjeletić, Elsbeth Moser, Aleksandar Selivanov, Borut Zagoranski, Roman Pechmann, Janne Raettyae, te na Međunarodnoj ljetnoj školi harmonike  u Tinjanu, Puli i Izoli.

Dobitnica je stipendije Grada Zagreba i do sada je održala više od sedamdeset solističkih i komornih nastupa u zemlji i inozemstvu, među kojima su samostalni koncert u Zlatnoj dvorani Instituta za povijest u Zagrebu i nastup sa Simfonijskim orkestrom RTV Slovenija pod vodstvom maestra En Shaoa na Konzervatoriju za glazbu i balet u Ljubljani.

Kao solistica sudjelovala je na brojnim regionalnim, nacionalnim i međunarodnim natjecanjima osvajajući nagrade; ističu se prve nagrade na drugom i trećem Hrvatskom natjecanju za harmoniku u Daruvaru, Međunarodnom harmonikaškom natjecanju u Erbezzu (Italija), kao i treća nagrada na najvećem natjecanju harmonikaša u Europi, Be the One, u Ljubljani. Na natjecanjima je sudjelovala i kao članica komornih sastava. Kao članica orkestara GU Elly Bašić, te Akademskog harmonikaškog orkestra Ivan Goran Kovačić osvaja prve nagrade i mjesta na natjecanjima u Slavonskom Brodu i Puli.


U p i t n i k

Instrument kojeg sviram je kao: aparat s pikulama

Moje najdraže mjesto je: Lloret de Mar

Što ste najluđe učinili zbog ljubavi? Napravila sam undercut.

Najbolje iskustvo u životu? Sviranje s frendicama u Areni Zagreb na otvorenju sezone KHL Medveščaka.

Na što bi potrošili zadnjih 20 kuna? Na naušnice.

Najveća želja mi je: da uspijem položiti vozački ispit sljedeći put kad ga budem išla polagati.

Napiši svoju poslovicu/moto: Ars longa, vita brevis. (Umjetnost je duga, a život kratak.)

Tri stvari koje biste ponijeli na pusti otok? Hranu, piće i harmoniku.

Tri osobine najboljeg profesora: Profesor mora biti spreman za šalu i susretljiv, kreativan, i dobro procijeniti mogućnosti svojih studenata s obzirom na zadatke koje im postavlja.

Što ću biti s 30 godina? Glazbenica

Ciganski napjevi ili švicarski folk metal bend? Ciganski napjevi

Razum ili osjećaji? Osjećaji

Gusle ili violončelo? Violončelo

Martensice ili štikla? Štikla

Hip hop ili hop cup (poskočiću)? Hop cup (poskočiću)

Baltazar ili Shrek? Baltazar
Jelena Rozga ili Beyonce? Beyonce

Želim upoznati: 2Cellos