Roland Grlica

Roland Grlica (8.4.1995., Zagreb) klavir je počeo svirati u Osnovnoj glazbenoj školi Milka Trnina u Ivanić Gradu, u klasi prof. Nikoline Pokrajac Kecerin. Srednjoškolsko obrazovanje nastavlja u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu gdje je maturirao u klasi prof. Rubena Dalibaltayana u čijem razredu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu trenutačno studira.

Sudjelovao je u nizu domaćih i međunarodnih natjecanja osvajajući brojne nagrade, među kojima su prve nagrade na Međunarodnom natjecanju Zlatko Grgošević (2008., 2010., 2012.), Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa (2009., 2011., 2013.), Međunarodnom forumu glazbenih izvođača i pedagoga u Italiji (2008.), Međunarodnom natjecanju Mladi virtuozi – Etide i skale gdje je odnio apsolutnu pobjedu (2010.), Međunarodnom natjecanju Citta di Gorizia (2012.), te EPTA Međunarodnom natjecanju za mlade pijaniste (2013.).

Usavršavao se kod mnogih renomiranih klavirskih pedagoga kao što su Olga Cinkoburova, Ippazio Ponzetta, Nina Patarčec, Đorđe Stanetti, Vassilia Efstathiadou.

Nastupao je kao solist uz Zagrebački komorni orkestar i Gudački orkestar Glazbene škole Pavla Markovca. Djeluje kao korepetitor u Vokalnom ansamblu Milka Trnina i Društvenom zboru Hrvatskog glazbenog zavoda. Gostovao je u mnogim radijskim i televizijskim emisijama te na nizu festivala.


U p i t n i k

Instrument kojeg sviram je kao: romantična pjesma koja vrlo lako osvaja ljude.

Moje najdraže mjesto je: soba u kojoj je moj piano i u kojoj smo nas dvoje povezani najčvršćom vezom.

Što ste najluđe učinili zbog ljubavi? Za sada jos nisam morao činiti lude stvari zbog ljubavi, a što će budućnost donijeti, vidjet ćemo.

Najbolje iskustvo u životu: Sva natjecanja na kojima sam sudjelovao.

Na što bi potrošili zadnjih 20 kuna? Na dobru čokoladu.
Najveća želja mi je: postati uspješan pijanist.

Napiši svoju poslovicu/moto: Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš uživati po drugi put.

Tri stvari koje biste ponijeli na pusti otok: ribarsku mrežu, pitku vodu i  usnu harmoniku.

Tri osobine najboljeg profesora: strpljenje, znanje i želja za prenošenjem znanja.

Što ću biti s 30 godina? Nadam se da ću biti uspješan pijanist i profesor na akademiji.

Ciganski napjevi ili švicarski folk metal bend? Ciganski napjevi

Razum ili osjećaji? Razum

Gusle ili violončelo? Violončelo

Martensice ili štikla? Martensice

Hip hop ili hop cup (poskočiću)? Hip hop

Baltazar ili Shrek? Baltazar

Jelena Rozga ili Beyonce? Jelena Rozga

Želim upoznati: Marthu Argerich