Budi muško: iskren, nenasilan, tolerantan!

Jeste li znali da su mladi muškarci najčešće počinitelji, ali i žrtve nasilja? Da oni najčešće počine samoubojstvo, stradaju u prometnim nesrećama, odustaju od školovanja, završavaju u odgojno - kaznenim institucijama? Kako državu to očito previše ne zabrinjava, mladi su odlučili preuzeti stvar u svoje ruke!


Domagoj, Patrik i Antonio idu u 3. razred zagrebačke srednje tehničke škole. No nije im samo to zajedničko. Sva trojica članovi su kluba Budi muško koji čine pravi muškarci - iskreni, nenasilni, tolerantni.

Ideja o udruzi i klubu rodila se prije četiri godine kada je skupina studenata odlučila reći stop pasivnom promatranju i počela mijenjati zajednicu. Nenasilje, tolerancija, solidarnost i rodna ravnopravnost vrijednosti su za koje se zalažu.

Udruga Status M i klub Budi muško jedinstveni su po tome što su jedina organizacija u Hrvatskoj koja se bavi isključivo mladim muškarcima i njihovim problemima.

Iza njih je više uspješnih projekata - Budi muško i razgovaraj o alkoholu i alkoholizmu, Budi muško, pokreni se - koje provode uz potporu državnih institucija. Drže radionice po školama diljem Hrvatske, educiraju učitelje i vršnjake. Uvijek su aktualni i novi projekt im je vezan uz internet.

Pogledajte videoprilog!