Kviz znanja o Hrvatskom saboru, počele prijave

Osnovne škole koje žele sudjelovati u internetskom kvizu znanja Koliko poznaješ Hrvatski sabor? od danas mogu službeno prijaviti svoje timove za natjecanje koje će se održati 28. ožujka.

Službene prijave zaprimaju se do konca veljače na e-adresu gradjani@sabor.hr, a svaka škola može prijaviti samo jedan tim.

Cilj kviza je provjeriti koliko školarci poznaju Sabor, njegovu povijesnu ulogu, što znaju o načinu rada i važnim odlukama koje je hrvatski parlament donosio kroz povijest, o znamenitim pojedincima, pravima i odgovornostima saborskih zastupnika, kaže voditeljica saborske Službe za građane Ružica Šimunović.

Kviz Koliko poznaješ Hrvatski sabor održat će se u petak, 28. ožujka u 13 sati. U njemu će sudjelovati timovi od tri učenika po jedan iz šestog, sedmog i osmog razreda. Kviz će imati 30 pitanja, polovica će obuhvatiti djelovanje Sabora do 20. stoljeća i u 20. stoljeću, a druga polovica saborski rad u ovom stoljeću.

Prva tri najbolje rangirana tima osvojit će za sebe i svoje škole nagrade koje će im na prigodan način uručiti predsjednik Hrvatskoga sabora. Svi ostali sudionici natjecanja dobit će od Sabora pohvalnice, odnosno zahvalnice.