Mali slikar velikoga srca

Jedan će osječki slikar sutra održati prodaju svojih slika i sav prihod donirati Udruzi za Down sindrom Osječko-baranjske županije. Ništa ovo ne bi bilo novo i neuobičajeno da umjetnik nema tek 11 godina. Mali slikar zove se Borna Krušlin. A ovo mu nije prva humanitarna akcija.

Učenik 5. b razreda, Borna, slika od svoje četvrte godine, najradije akrilnim bojama. Kaže da su mu najdraže teme more, brodovi, drveće, pogled s rijeke i čamci u luci. Ali nikakav problem nisu mu ni, primjerice, Van Goghovi Suncokreti.

Iako je već prozvan čudom od djeteta, poseban je još po nečemu. Ovo mu je druga po redu humanitarna izložba. Mislim da treba novac od slika nekome darovati, nekome kome je teško, tko je siromašan, a ne može si platiti liječenje, kaže mali slikar.

Novac će darovati Udruzi za Down sindrom Osječko-baranjske županije. Na izložbu su svi pozvani, a organizator - osječki Lions Club Waldinger nada se da će prikupiti što više sredstava. Nakon ove, Borna već slika za novu izložbu. Kaže da bi volio jednoga dana upisati akademiju.

Priču o malom slikaru pogledajte u videoprilogu.