Štrumpfovi 2 - najgledaniji crtićPremda je sa službenom kino distribucijom započeo prije tri i pol mjeseca, animirani hit „Štrumpfovi 2“ punih se 16 tjedana ne skida s vrha najgledanijih filmova u domaćim kinima.

Do danas ga je sveukupno vidjelo 203.835 gledatelja, čime su „Štrumpfovi 2“ postali uvjerljivo najgledaniji animirani film u posljednjih 19 godina! Što se tiče razdoblja od osamostaljenja Hrvatske, jedini animirani film bolji od „Štrumpfova 2“ još uvijek je „Kralj lavova“ kojeg je u domaćim kinima pogledalo preko 300 tisuća ljudi.Animirani super-hit „Štrumpfovi 2“ u službenu kino distribuciju u Hrvatskoj krenuo je u četvrtak, 1. kolovoza, a na prvom mjestu domaćeg box-officea zadržao se čak sedam tjedana. Svojim trenutačnim kino rezultatom od 203.835 gledatelja ne samo da je uvjerljivo premašio prvi nastavak iz 2011. godine (134.926 gledatelja), već je porazio i dosadašnjeg rekordera „Ledeno doba: Zemlja se trese“ koji je 2012. završio na prvom mjestu najgledanijih filmova godine s ukupno skupljenih 203.610 gledatelja.
„Štrumpfovi 2“ sigurno kroče prema prvom mjestu najgledanijih filmova 2013. godine i teško da će se do kraja godine pojaviti neki film koji ih može dostići. Zanimljivo je da je i 2011. godine prvi nastavak Štrumpfova bio najgledaniji na velikim platnima što je dovoljan pokazatelj da naši najmlađi vole mala plava stvorenja kao što smo ih nekad davno voljeli i mi gledajući ih na malim ekranima.