Poduzetništvo za gimnazijalce

Kada je Hrvatska prije dvadeset godina ušla u kapitalizam, buknuo je razvoj poduzetništva. Neki su se u tome snašli odlično pa su se obogatili, neki ne pa su propali, ali ni jedni ni drugi nisu imali prigodu u srednjoj školi - učiti o poduzetništvu.

Prva zagrebačka gimnazija, prva u zemlji, uvodi predmet - poduzetništvo. Autorski projekt mladog profesorskog tima sufinancirala je Europska unija. Kompetentni ljudi iz svijeta poduzetništva predavat će ovaj predmet, koji će uz malo teorije i mnogo vještine potrebne za snalaženje na tržištu rada pomoći ovim gimnazijalcima.

Predmet će biti koncipiran na način da će učenici naučiti kako se piše životopis, kako otvoriti tvrtku, kako od poduzetničke ideje doći do projekta, što je to matketng, što su to odnosi s javnošću kako funkcionira tržište rada, rekao je profesor I. gimnazije u Zagrebu i voditelj projekta predmeta - poduzetništvo, Igor Lukić.

Za novi predmet - poduzetništvo - izradili su dvojezični, hrvatsko-engleski kurikulum, radi se udžbenik i priručnici za nastavnike. A sve škole koje ga žele uvesti materijale će moći pronaći na internetskoj stranici zagrebačke Prve gimnazije.