Program Brainobrain stigao i u Hrvatsku

Mentalna gimnastika postaje sve popularinja. I to kod djece od četvrte do četrnaeste godine. Riječ je o vježbanju mozga - povećavanju njegovih skrivenih mogućnosti. Program Brain o brain stigao je i u Hrvatsku.

Do prije dvije godine Pavel je s roditeljima živio u Dubaiju. Ondje je završio 6 od 10 stupnjeva programa Brainobrain  zahvaljujući kojemu danas brže stječe nova znanja. 

Govorim hrvatski, engleski, makedonski, mogu čitati i pisati arapski i isto tako njemački i pomoglo mi je u brzom čitanju, mogu otprilike pročitati knjigu od 100 stranica za pola sata, 40 minuta, kaže Pavel Spirovski Ehmer.

Otkako je ušao u svijet Brainobraina ovaj 13-godišnjak u školi postiže bolje rezultate, brže pamti i lakše uči. Sve to uspijeva zahvaljujući treningu. A trenira-mozak. Jedna od metoda je abakus - drevna azijska sprava za računanje.

Za razliku od raznih zapadnjačkih metoda računanja on koristi naš vizualni sustav, slušni i naš kinestetički, odnosno dodirni sustav jer se dodiruju ove perle prilikom računanja. Tim putem se aktivira ne samo naša lijeva logička strana mozga već i naša desna strana mozga koja je vizualna, objašnjava trenerica Brainobraina Marina Mezak.

Osim računanja, vježbaju se logički i jezični zadaci, razvija se kreativnost, vizualizacija, samopouzdanje.

Pavel kaže da ne može objasniti kako tako dobro pamti. Njemu je to normalno. Kad program započne u Hrvatskoj, namjerava ići na sljedeći stupanj.

Tajne mozga nitko ne zna. No da bi se razvijao treba ga što više trenirati i suočavati s izazovima. Jedan od njih je i ovaj program koji je do sad u svijetu završilo oko 650 tisuća djece.

Nakon Indije, SAD-a, Velike Britanije, Australije i još 20-ak zemalja svijeta u Hrvatskoj početkom sljedećeg mjeseca kreće Brainobrain. I naša će djeca, poput Pavela, moći trenirati mozak ovim jedinstvenim programom. Više o Brainobrainu pogledajte u videoprilogu.