Nove emisije za djecu i mlade na Drugom

Jedan od najvažnijih zadataka Hrvatske televizije kao javnog servisa svakako je briga o najmlađim gledateljima. Tako u novoj  jesenskoj shemi Drugi program tinejdžerima, školarcima i onima koji se to tek spremaju postati nudi niz zanimljivih i edukativnih televizijskih sadržaja.

Novost je igrano animirana serija „Šareni vremeplov“ Milana Trenca, autora prema čijem je predlošku snimljen holivudski hit “Noć u muzeju”. Šarenim vremeplovom svojega tate djevojčica Nika u društvu prijatelja dinosaura, robota i mudrog profesora povest će gledatelje, djecu u dobi od 8 do 12 godina, u davnu prošlost planeta Zemlje i otkriti kako je na njoj nastao život.

U novom serijalu Čarobne ploče Ide Tomić i Dragutina Broza učitelj Pjer će uvesti djecu u svijet likovne kulture. Cilj serije Širimo vidike je usvojiti osnovne pojmove likovne umjetnosti, predstaviti slavna umjetnička djela, proučiti formate i podloge, slikarske tehnike, boje, perspektivu i ostale pojmove u likovnoj umjetnosti. Pjeru Meničaninu će se u novoj seriji Širimo vidike pridružiti Mila Elegović.

Novi zanimljivi format koji čeka najmlađe su „Vedranovi velikani“ u kojima, u formi intervjua, poznati splitski radijski voditelj Vedran Limić razgovara s mališanima. Bit će tu razgovora vezanih uz ljubimce, putovanja na daleke planete, obitelj i društvena događanja. Gledatelje sklone eksperimentima svakako će razveseliti  „Laboratorij na kraju svemira“ Irene Krčelić. To je serija zabavno edukativnih emisija u kojima treba popraviti jedan svemirski brod i pomoći njegovom vlasniku da se vrati na svoj planet. U svakoj epizodi junaci izrađuju jednostavni izum kojim će popraviti letjelicu i usvajaju osnovne pojmove iz fizike i kemije.

No, to nije sve. U magazinu „Male TV“ najmlađi će pronaći i nastavke omiljenih serijala, kao što su TV vrtić, Danica, Ninin kutak, Tajni dnevnik patke Matilde te pomno odabrane crtiće.

Školarcima je pak namijenjen obrazovni magazin Školski sat koji je na rasporedu već od 9. rujna. Tko odluči utvrditi i proširiti znanje u Školskome satu, odmah će primijetiti kako je TV učionica svježe preuređena. Uz najave novih nagradnih projekata, Školski sat donosi nove epizode serija Navrh jezika, Kokice i Puni krug, te seriju o glazbenoj kulturi Notica. Sadržaje iz svijeta kulture, filma i glazbe za tinejdžere i nadalje donosi emisija Briljanteen, a mudri i elokventni mladi ljudi mogu iskušati svoje vještine i stavove u novim izdanjima emisije „Ni da, ni ne“.