'Znanje je moć, postanite moćni!'

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović poželio je danas učenicima sretan prvi dan škole i uspješnu školsku godinu, poručivši im da je cilj toga ministarstva u nekoliko idućih godina sve škole učiniti školama 21. stoljeća i omogućiti im najkvalitetnije obrazovanje.

'Sutra počinje još jedna školska godina. Nadam se da ste se odmorili i da ćete svojim trudom i zalaganjem tijekom godine ostvariti najbolje rezultate', rekao je Jovanović u video-poruci objavljenoj na Facebook stranici Vlade. Poručio im je neka uče 'jer svojim radom stvaraju temelje za ostvarivanje svojih želja i ciljeva u budućnosti. 'Ne zaboravite nikada, u znanju je moć, postanite moćni', kazao je Jovanović.

Dodao je da je zadaća ministarstva, njega i njegovih suradnika stvoriti uvjete u kojima učenici mogu ostvariti svoje potencijale. Ministar je učenicima poželio da im đačko doba 'uistinu bude i najljepše, kao što se to kaže u staroj izreci', a uspješnu novu školsku godinu poželio je i učiteljima, nastavnicima, ravnateljima te roditeljima.