Mali Picasso iz Sinja

U sinjskoj Galeriji Galiotović izlaže Nino Lovrić. Tek mu je 12, a slika kao veliki. Od milja ga zovu mali Picasso, kritičari ga hvale na sva usta, a za njegovim radovima luduju kolekcionari iz cijeloga svijeta.

Prva je bila Divna sloboda. Ulje na platnu. Sad je akvarel. I to cijela kolekcija - Začarana dimenzija. Zato što je sve kao iz začaranog svijeta, kaže mladi slikar.

Iznimno nadaren učenik osnovne škole slika od malih nogu. Ili, kako sam kaže, otkad zna za sebe. Počeo je s 2,3 godine slikati prve crteže da bi gledao majku koja je isto slikarica kako radi, uzeo je platno, počeo slikati i tako je nastala ova prva slika s kojom su svi bili oduševljeni. Nakon toga je prošao tu fazu pa onda ove moderne, izjavio je njegov otac Neven Lovrić.

Unatoč golemom interesu, radove ne prodaje. Zasad samo izlaže. Prije ove u rodnome gradu, na jednoj skupnoj i jednoj samostalnoj izložbi u Splitu. Pa ljudi su već kad je bila prva izložba u Splitu rekli da je on na razini studenata na akademiji a sad je dosta napredovao s ovim modernim slikama, kaže Neven Lovrić.

Kao najmlađi sudionik Split Art Fest-a 2011. nagrađen je Malim princom i zahvalnicom. A u međuvremenu se okušao i u fotografiji. Zanima ga i informatika, a vremena pronađe i za ribolov, košarku i plivanje. No umjetnost mu je, bez dvojbe, najveća strast. A nadahnuća, čini se, ne manjka.