Kamp mladih protiv trgovanja ljudima

Pedesetak mladih iz Austrije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske radit će, u okviru projekta "Yes - Camp", na stvaranju kampanje za prevenciju trgovanja ljudima u kampu u Centru za edukaciju u Orahovici od 25. do 31. srpnja.

Rezultat njihovoga rada bit će nacrt prijedloga akcijskog plana za razdoblje od 2014. do 2018. godine. 

Nositelj projekta Yes - Camp (Youth Energizing Societies - Kamp od simulacije do akcije) je Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, uz financijsku potporu Agencije za mobilnost i programe Europske unije, te podršku predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.

Projekt "Yes - Camp" podupire borbu i širenje svijesti o ozbiljnosti trgovanja ljudima i posljedicama koje može imati na žrtve i društvo u cjelini i u taj proces uključuje mlade kao pokretače društva, navodi se u današnjem priopćenju Crvenog križa Osijek koje potpisuje njegov ravnatelj Marko Đukić.

Zbog toga pozivaju se predsjednici, vladini dužnosnici i ministri pet zemalja iz kojih će mladi biti u kampu na djelovanje i bavljenje ovom temom te uključivanje u projekt kao dio europske i svjetske kampanje protiv trgovanja ljudima, istaknuo je Đukić.

Projekt Yes - Camp podupire Nacionalnu strategiju suzbijanja trgovanja ljudima (2012.-2015.), navodi se u priopćenju.