Hrvatski studenti nagrađeni na Microsoft Imagine Cupu

Hrvatski studentski tim za svoj je inovativni softver za pomoć u učenju autističnoj djeci AuThink dobio ovih dana posebnu nagradu na ovogodišnjem 11. po redu Microsoftovom svjetskom natjecanju za mlade tehnologe, programere poduzetnike Imagine Cup koji se održavao u Sant Petersburgu u Rusiji.

Cilj natjecanja je razviti inovativne projekte te ih i realizirati od ideje do tržišta, ali i okupiti studente iz cijelog svijeta kojih je zajedno sa sucima, partnerima i drugima u finalu ovogodišnjeg natjecanja bilo blizu tisuću, odnosno 77 studentskih timova iz 71 zemlje svijeta.

Za finale, ali i nacionalna natjecanja Microsoft je globalno izdvojio više od milijun američkih dolara za nagrade i druge potrebe.

Hrvatski studenti dobili su posebnu nagradu DreamSpark Learning, jednu od osam nagrada za posebna dostignuća u određenom području koju prati i pet tisuća dolara za dalju pomoć projektu.

Žiri je nagradu obrazložio odličnom idejom koja stvara nove načine učenja i predavanja za djecu s posebnim potrebama, a veliko zadovoljstvo i ponos što je to prepoznato na jednom takvom natjecanju izrazio je voditelj projekta AuThink Ivan Pavičić.

Sve studentske projekte na dodjeli nagrada pohvalio je i korporativni potpredsjednik i glavni evangelist u Microsoftu Steve Guggenheimer dodajući da oni pokazuju najbolje inovacije iz svoje matične zemlje, a zajedno stvaraju nove aplikacije, inovacije i usluge koje će promijeniti način na koji svijet funkcionira, stupa u interakciju i uči.