Škola koja daje najbolje majstore

Zadarska strukovna škola "Vice Vlatković" proglašena je školom koja daje najbolje majstore. Nagradu su im dodijelili Ministarstvo obrta i Hrvatska obrtnička komora.

Iako se nagrada zove Šegrt Hlapić, postolarskog smjera u zadarskoj strukovnoj školi nema. Oni su više u zanimanjima 21. stoljeća, automehatroničari, solarni monteri, izrađuju solarne i električne automobile. A i u zadnjem broju časopisa Forbes čak dva učenika i dva profesora iz te škole osvanuli su na naslovnici među najkretivcima Hrvatske.

Možda najveći razlog zašto su Zadrani proglašeni najboljim majstorima u državi jest to što su prvi napravili solarni automobil novcem Europske unije u sastavu projekta Soela. Inače još četiri škole u Hrvatskoj ga rade ili su ga već napravile a svi će na cestu u rujnu na utrci u Sisku.

Suradnja s privatnim tvrtkama, dobro opremljene školske radionice i poticanje inovativnosti učenika razlozi su što sve više mladih Zadrana želi u majstore i mehaničare.

Inovativnost škole i moderan pristup nastavi, istinsko prilagođavanje tržištu rada te praćenje potreba gospodarstva potvrda su da je nagrada "Šegrt Hlapić" zasluženo otišla u prave ruke.

Više o najboljim majstorima u državi i njihovoj školi pogledajte u videoprilogu.