Hrvatski informatičari na Međunarodnoj olimpijadi

Reprezentacija mladih hrvatskih informatičara sudjeluje na 25. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi (International Olympiad in Informatics IOI 2013.) koja se od 6. do 13. srpnja održava u Brisbaneu, u Australiji.

Uz Hrvatsku, nastupaju i reprezentacije iz više od 80 zemalja svijeta. U našoj reprezentaciji su četvorica učenika srednjih škola, koji su imali najbolje rezultate na ovogodišnjoj 19. Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi, u travnju u Zagrebu, te na Izbornim pripremama od 7. do 10. svibnja.

To su Domagoj Ćevid - 4. razred zagrebačke V. gimnazije; Mislav Balunović - 3. razred Gimnazije 'Matija Mesić' u Slavonskom Brodu; Ivan Lazarić - 2. razred, iz Društva informatičara Pule; te Mislav Bradač - 3. razred zagrebačke V. gimnazije.

S njima su na IOI u Australiji voditelji Aron Bohr i Anton Grbin, te Krešimir Malnar, član Međunarodnog odbora Olimpijade (IOI International Committee). 

Nastup naših mladih informatičara na 25. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi organizira Hrvatski savez informatičara, koji je organizirao i proveo sva prednatjecanja za izbor hrvatske reprezentacije kao i pripreme naših olimpijaca.

Pokroviteljstvo i financijsku potporu ovom nastupu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.