Maturanti slave zadnji dan nastave

Maturanti danas slave zadnji dan nastave. Osječki su maturanti i ove godine, točno u podne, zaplesali francuski dvorski ples kadrilu. Pridružili su im se i srednjoškolci u Našicama, Valpovu,  Donjemu Miholjcu, Đakovu i Belome Manastiru. Posebnost Slavonskoga Broda su kostimirani maturanti. Njih 1.500 večeras će u šarenoj povorci proći glavnim brodskim ulicama.

Mnoštvo maturanata okupilo se na glavnom zagrebačkom trgu kako bi tradicionalno proslavili posljednji dan nastave, odakle su uz techno glazbu iz DJ kamiona krenuli prema jezeru Bundek gdje je za maturante priređen bogat glazbeno-scenski program. Na brašnom zabijeljenom podiju Trgu bana Jelačića, plešući, zviždajući, polijevajući se, uz obilje alkohola, maturanti su jasno davali do znanja da je njihovim srednjoškolskim brigama i obavezama zauvijek kraj.
Veselu povorku putem prate i dežurne ekipe liječnika te prometnih policajaca. U programu koji traje od 13 do 22 sata na glavnoj pozornici na Bundeku nastupat će DJ Em Bee, Iva Ajduković, Martina Vrbos, Ivana Banfić i Nina Badrić. I ove godine maturantima je zabranjeno unošenje alkohola, staklene ambalaže i ostalih opasnih stvari, a maturanti će tamo moći kupiti sendviče, vodu, sokove i pivo točeno u plastičnim čašama. Na Bundeku će dežurati ekipe Hitne pomoći, vatrogasaca, spasilaca i redara.