Natječaj „Nedjelja“ povodom izložbe Pabla Picassa

Nastavljajući tradiciju intenzivne muzejsko - pedagoške djelatnosti, Galerija Klovićevi dvori raspisuje natječaj za vizualne radove djece i mladih namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola s područja Republike Hrvatske.

Picasso je mnoga djela posvetio svojoj obitelji i vremenu provedenom s njima. Jedna u nizu je upravo i slika „Nedjelja“ koja prikazuje autoportet autora u kontekstu jednog takvog dana. Ovim natječajem želi se potaknuti učenike osnovnih i srednjih škola te njihove učitelje i nastavnike na aktivnu refleksiju tematskog i formalnog sadržaja Picassovih djela.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju učenici osnovnih (5. - 8. razred) i srednjih (1. – 4. razred) škola Republike Hrvatske. Krajnji datum za dostavljanje radova je 10. svibnja 2013.godine, a sve zainteresirane škole mogu se obratiti na e-mail adresu: artionica@galerijaklovic.hr.

Inače 'Picassa' je do sada posjetio rekordan broj zaljubljenika u umjetnost. Osim izložbe, u Galeriji se svakog utorka u 18 sati održavaju predavanja sa specifičnim temama vezanima uz lik i djelo autora koji je bio i ostao nepresušan izvor inspiracije umjetnicima, istraživačima, likovnim kritičarima te cjelokupnoj stručnoj javnosti.

Uz 'Lega-lega' proizvoda koji su brzo rasprodani u Art Shopu Galerije Klovićevi dvori mogu se naći i mnogi drugi suveniri s izložbe: bookmarkeri, šalice, olovke, magneti, majice, katalozi i razglednice, a najveći interes bio je za torbama i plakatima. U prodaji su od nedavno i novi suveniri iz Muzeja Picasso u Parizu.

Izložbu svi zainteresirani mogu pogledati do 7. srpnja 2013. godine. Unatoč ustaljenom običaju da muzeji i galerije u Hrvatskoj ne rade ponedjeljkom, izložbu je moguće pogledati svaki dan od 10 do 20 sati, a uskoro se planira i produženje radnog vremena kako bi se izložba mogla razgledati i u kasne večernje sate.

Cijena pojedinačne ulaznice za odrasle iznosi 70 kuna, a za grupe od najmanje 15 osoba uz uključeno stručno vodstvo 60 kuna; ulaznica s popustom za učenike, studente i umirovljenike iznosi 50 kuna, dok je za grupe 40 kuna. Cijena obiteljske ulaznice koja uključuje dvoje odraslih i dvoje djece iznosi 100 kuna, a djeci do šest godina ulaz je besplatan. Ulaznice je također moguće kupiti i on-line, putem sustava Entrio.

Sve informacije o Galeriji Klovićevi dvori i izložbi 'Remek-djela Muzeja Picasso, Pariz' pratite putem web stranice: www.galerijaklovic.hr.