Zaprešić je pobjednik natječaja

Foto kino video klub Zaprešić je pobjednik HRT-ovog filmskog natječaja "Pazi, snima se!"

Proteklog petka 5. travnja u okviru Programa za djecu i mlade Hrvatske radio televizije u emisiji Školski sat proglašen je pobjednik filmskog nagradnog natječaja Pazi, snima se.

Natjecatelji (u dobi od 10 do 15 godina) morali su snimiti kratki igrani film u trajanju od 10 minuta. Između velikog broja pristiglih filmova u sastavu: Daniel Kušan, redatelj, Renata Labaš, urednica, Boško Picula, filmski kritičar, te Željko Plavec, producent, odabrao je film koji će predstavljati Hrvatsku na festivalu CIAK Junior koji se održava u talijanskom gradu Treviso.

A odabrani film Sudnji dan rad je već poznatih Zaprešićkih filmaša iz Foto kino video kluba Zaprešić, inače udruge članice Hrvatskog filmskog saveza. Time je Zaprešić uspješno ušao u novu filmsku sezonu...

Festival CIAK Junior međunarodni je TV projekt na kojem se potiče snimanje i produciranje kratkih filmova u trajanju do 10 minuta djece od 10 do 15 godina, a održava se od 20. do 25. svibnja 2013.

Iako je već samo sudjelovanje na Festivalu uspjeh, Zaprešićkim filmašima držimo fige da svojoj već bogatoj kolekciji pridodaju još jednu filmsku nagradu.