14-godišnja Ana Benačić predstavila svoj treći roman

'Negdje između' - treća knjiga 14-godišnje Vinkovčanke Ane Benačić predstavljena je sinoć u velikoj dvorani vinkovačkog ogranka Matice hrvatske.

Predstavljajući roman, u kojem je glavni lik anđeo Klaudija koja od Boga dobiva zadatak otići na Zemlju te pronaći izgubljene duše, Ivana Petričević navela je kako je riječ o autorici koja, iako ima tek 14 godina, polagano kroči među najčitanije pisce dječje literature u Hrvatskoj. Živimo u vremenu u kojem mladi jako malo pozornosti pridodaju čitanju, a kamoli pisanju i privrženiji su nekim modernijim načinima komuniciranja, te je usmjerenost Ane Benačić prema pisanoj riječi tim značajnija, istaknula je Petričević.

Predsjednik vinkovačkog ogranka Matice hrvatske Dražen Švagelj rekao je da se roman Negdje između bavi vječitom tematikom o tome što se događa s čovjekovom dušom nakon smrti. Naša se Ana usudila čak komunicirati s Bogom, kazao je Švagelj ocijenivši kako je riječ o suvremenoj tematici koja je po ozbiljnosti, kojom joj autorica prilazi, više namijenjenoj odraslima nego mladima.

Urednik Biblioteke za djecu i mladež Grafiti ogranka Matice hrvatske Vinkovci, u čijem je izdanju objavljen roman Negdje između, Vladimir Bakarić je istaknuo kako je Ana Benačić, s obzirom na to da je objavila tri knjige, ispunila uvjet da uskoro postane najmlađom članicom Društva hrvatskih književnika (DHK).

Mlada vinkovačka spisateljica Ana Benačić do sada je objavila i romane Prokleti predosjećaj i Divlji. Sva tri romana Ane Benačić objavljena su u izdanju biblioteke Grafiti vinkovačkog ogranka Matice hrvatske.