Četrnaestogodišnja Mia Vukmirović najčitateljica godine

S pročitanih 145 knjiga u prošloj godini, četrnaestogodišnja Mia Vukmirović iz Knjižnice Sesvete proglašena je najčitateljicom po izboru Knjižnica grada Zagreba (KGZ), koje već dvanaestu godinu zaredom organiziraju izbor Najčitatelja godine za djecu starije osnovnoškolske dobi.

Ta odlikašica Osnovne škole Luka Sesvete pročitala je u jednoj godini u prosjeku više od dvije knjige tjedno, a njezina titula potvrđena je pregledom podataka u statistici posudbe informatičkog sustava KGZ-a, objavljeno je danas na proglašenju najčitatelja.

Najčitateljici su uručene diploma i članska iskaznica za besplatno korištenja usluga u svim Knjižnicama grada Zagreba do 18. godine, tečaj brzog čitanja Pučkog otvorenog učilišta Petar Zrinski, veliki komplet knjiga Školske knjige, Algoritma, Mozaik knjige i Profila te iPad uređaj Metronet komunikacija, uz čiju se potporu projekt provodi.

Nagrade su osigurane i za 38 finalista, koji su na završnoj svečanosti dobili po jednu knjigu tih izdavačkih kuća, a KGZ će im omogućiti besplatnu obnovu članstva na godinu dana. Drugom i treće plasiranom Pučko otvoreno učilište Petar Zrinski poklanja tečaj brzog čitanja.