Đakovački srednjoškolci izveli mjuzikl "Rock-snaša"

Učenici đakovačke Srednje strukovne škole "Antuna Horvata" danas su, obilježavajući Dan škole i 126. obljetnicu njenoga osnutka, u Hrvatskom domu uprizorili prvi školski mjuzikl "Rock-snaša", ljubavnu priču s puno glazbe - i tradicijske i suvremene.

Uz učenike te đakovačke srednje škole, među kojima su i članovi školskog tamburaškog i rock-sastava, u 45-minutnom mjuziklu gostuju i članovi Muške pjevačke skupine Bećarine, đakovačkog KUD-a Tena, te članovi Tamburaškog sastava Slavonski vez iz Đakova.

Scenarij i glazbu za "Rock-snašu" napisali su Kruno Štrk i Josip Molnar, profesori u školi "Antuna Horvata".

Cijela je priča nastala iz ljubavi prema glazbi. Učenici, njih 25-ero, dva su tjedna dolazili na probe i s puno elana vježbali prvi školski mjuzikl. Radnja mjuzikla plete se oko djevojke iz grada koja je došla na selo, zaljubila se u mladog bećara, no u gradu je ostavila dečka koji za njom tuguje i tu se razvija radnja, rekao je Kruno Štrk, profesor računarstva i programiranja.

Prvim školskim mjuziklom Srednja strukovna škola "Antuna Horvata" nastavlja svoju bogatu tradiciju glazbeno-scenskog izraza, a po jednom od najznačajnijih predstavnika te tradicije, Antunu Horvatu, škola i nosi ime.