Počinje akcija "Sigurniji internet za djecu i mlade"

Udruga Suradnici u učenju je tijekom prošlih godina organizirala niz aktivnosti s temom Sigurniji internet za djecu i mlade te predstavljala Hrvatsku kao Safer Internet Committee u INSAFE-u. Istu zadaću odradit će i u 2013. godini.

Prošlogodišnjoj akciji odazvalo se mnogo učitelja, nastavnika i učenika, čiji su radovi predstavljeni na multimedijskoj izložbi i u priručniku Kako poučavati djecu o sigurnijem, primjerenijem i odgovornijem ponašanju na internetu. U aktivnosti je izravno bilo uključeno oko 5 000 sudionika, a neizravno više od 50 000.

Za te aktivnosti proglašeni su najboljim Safer Internet Committee između 99 zemalja.

Ove godine u kampanji Sigurniji internet za djecu i mlade:

Učenike pozivamo na sudjelovanje na multimedijskoj izložbi kojom oni upozoravaju vršnjake na moguće opasnosti na internetu i daju savjete kako ih izbjeći.

Učitelje i nastavnike pozivamo da naprave predavanje, radionicu ili neku drugu
aktivnost sa svojim učenicima te kroz takav primjer dobre prakse preporuče svojim
kolegama kako djecu poučiti primjerenom, odgovornom i sigurnom ponašanju na
internetu.

Za roditelje i sve odrasle pripremili smo predavanja o sigurnosti djece koja će se
tijekom veljače i ožujka održati u osnovnim i srednjim školama diljem Hrvatske te u
obliku online webinara.

Uza sve te aktivnosti objavljivat će i obrazovne sadržaje, interaktivne igre, brošure i priručnike o sigurnijem, primjerenijem i odgovornijem korištenju interneta na stranicama portala ucitelji.hr i društvenim mrežama.

Detaljnije informacije možete pročitati na stranicama nacionalne kampanje „Sigurniji internet za djecu i mlade“. http://bit.ly/sigurniji-internet-2013