Juu-Huuuu! Praznici su, idemo u muzeje!

Splitski školarci kojima nastava kao i svima u Hrvatskoj završava u petak ovih će školskih praznika moći besplatno odlaziti u muzeje, zahvaljujući akciji grada Splita i splitskih muzeja i galerija koja je nazvana "Juu-Huuuu! Praznici su, idemo u muzeje!".

Split je grad UNESCO-a u kojem se živi kultura, a to možemo jedino svakodnevnim aktivnim odnosom prema njoj i ako mlade naraštaje budemo tako odgajali, kazala je zamjenica gradonačelnika Anđelka Visković na konferenciji za novinare.

Akciju već drugu godinu za redom organizira Grad Split u suradnji s muzejima i galerijama na području grada, te osnovnim i srednjim školama s ciljem upoznavanja djece i mladih s kulturnom baštinom Splita. 

Za vrijeme trajanja školskih praznika osiguran je besplatan ulazak u sve muzeje i galerije u gradu za djecu i mlade do 18 godina.

Muzeji i galerije su pripremili niz radionica u koje se mladi mogu uključiti po simboličnoj cijeni od pet kuna. Radionice će biti organizirane od 27. prosinca do 7. siječnja u Prirodoslovnom muzeju, Muzeju grada Splita, Galeriji umjetnina, Etnografskom muzeju, Muzeju Ivana Meštrovića, Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika te Pomorskom muzeju.