Besplatne predstave za školarce u Žar ptici

Gradsko kazalište Žar ptica u sklopu tradicionalne akcije "Nema zime u Žar ptici" od 8. do 11. siječnja organizira besplatne predstave te poziva školarce da predstojeće zimske praznike provedu u kazalištu.

U sklopu akcije bit će izvedene četiri predstave: Siromah i vrag 8. i 10. siječnja, Vesela bajkovnica 9. siječnja te Čudesni svijet brojeva 11. siječnja.

Glavni junak predstave Zinke Kiseljak Siromah i vrag je Dobroslav, koji je, ističe se u najavi predstave, toliko dobar da ni mrava ne bi zgazio. U svojoj dobroti pomalo naivno vjeruje kako su i drugi ljudi dobri i pošteni, a njegova žena Justa vrlo dobro zna da to nije istina i pokušava Dobroslavu otvoriti oči. Kada se Justa dočepa šunke iz kuće bogatog, ali škrtog Dobroslavovog brata Gvozdena, ta će šunka pokrenuti niz nevjerojatnih događaja. Predstavu je režirala Saša Broz.

Predstava Jiŕija Stŕeda Vesela bajkovnica u režiji Slovenke Katje Pegan namijenjena je djeci predškolske i školske dobi do drugog razreda. Najmlađi gledatelji moći će aktivno sudjelovati u glumačkom pripovjedanju Crvenkapice i Kraljevne na zrnu graška te zajedno s pripovjedačima tjerati oblake ili vikati na zločestog vuka.

U predstavi Aleksandra Ivanova Čudesni svijet brojeva na djeci blizak način, brojke se izvlače iz strogog matematičkog svijeta i stvara se s njima jedan sasvim novi svijet. Predstavu je režirao bugarski redatelj Sunny Suninsky.

Rezervacije za predstave nisu moguće, a besplatne ulaznice moći će se podignuti na blagajni kazališta sat vremena prije početka predstave.