Anđelina slovarica

Svaki novi korak, riječ, zagrljaj, svaki napredak djeteta s autizmom važan je i velik. U idućoj priči predstavljamo vam posebnu, nadarenu djevojčicu i njezin veliki projekt - Anđelinu slovaricu.

Ona je Anđela Vira Hrstić, učenica Centra za autizam, njezina mama i učiteljica kažu da odlično pamti ono što vidi i čuje.

Desetogodišnja Anđela je umjetnička duša, obožava crtati i pjevati. Naučila je pisati i čitati sa sedam godina. Svijet koji je okružuje lakše joj je nacrtati nego opisati riječima.

Anđelina slovarica je nastala uz veliku potporu i pomoć njezinih učiteljica Sandre Rožman i Đurđice Sokolić. Prvi susret sa slovima, Anđela je pojednostavilla na svoj način. I dok na tržištu ima velik broj slovarica, ovo je prva koju je napravilo dijete za drugu djecu.

Iako postoji niti mjesec dana, knjižica je postala omiljen priručnik zagrebačkog Centra za autizam. Namijenjena je svoj djeci koja žele zaviriti i upoznati svijet slova, na Anđelin način. Za svoj primjerak živopisne slovarice možete pokucati na vrata zagrebačkog Centra.