Petaka za đaka!


Udruga P.O.I.N.T. iz Križevaca ponosno najavljuje devetu po redu dobrotvornu akciju "Petaka za đaka/FIVE4KIDS" s ciljem predbožićnog darivanja djece s posebnim potrebama Križevaca.Akcija se provodi od 2004. godine, otkad se tijekom studenog i prosinca organizirano prikupljaju financijska sredstva i druge potrepštine za stodvadesetak djece s posebnim potrebama, učenika križevačkog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju te članova Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Križevci. P.O.I.N.T.-ovci i ove godine pozivaju Križevčane i ljude dobra srca diljem Hrvatske da se odazovu akciji.

Četvrtu godinu zaredom ovoj akciji se pridružuje košarkaški klub "Radnik" Križevci, u suradnji sa Zajednicom športskih udruga Križevci, organizirajući revijalnu utakmicu mladog postava domaćeg kluba s gostima iz KK "Zagreb".

Prošlogodišnji prvaci Europe ponovo su prihvatili poziv za dolazak u Križevce, i to u subotu 15. prosinca 2012. kad će na terenu dvorane OŠ Ljudevita Modeca snage ogledati kadeti. Sav dobrovoljni prihod te donacije posjetitelja namijenjeni su akciji "Petaka za đaka".

Uvijek su dobrodošle i materijalne donacije neophodne djeci i odraslim osobama s posebnim potrebama, poput školskog i didaktičkog pribora, dječjih knjiga, prehrambenih i higijenskih proizvoda, tehnička pomagala i dr. Tijek akcije i najave daljnjih događaja možete pratiti na portalu www.krizevci.info, koji je od samih početaka akcije njen medijski pokrovitelj.

Križevački Centar u ulici Matije Gupca pohađa šezdesetero djece školskog uzrasta i desetero predškolaca. Uz mentalnu retardaciju prisutne su i druge teškoće: autizam, cerebralna paraliza, Downov sindrom, hiperaktivnost, epilepsija, nerazvijen govor, tjelesna invalidnost, poremećaj u ponašanju.

Veliki broj djece živi u teškim materijalnim uvjetima, socijalno su ugrožena i potječu iz obitelji kojima je potrebna socijalna skrb. Uz djecu iz Centra, za pedesetak odraslih osoba brine se i Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom, smještena u samom Centru.

Zahvaljujući akciji FIVE4KIDS, stodvadesetak osoba s teškoćama u razvoju iz Križevaca već osam godina zaredom ima radosniji Božić, uz bogate darove prilagođene njihovim uzrastima i potrebama.


Učinimo im i ovaj Božić 2012. posebnim, na što će nam njihove iskrene i prijateljske duše uzvratiti na najljepši mogući način - osmjehom i zagrljajem!