Televizija Student krenula s emitiranjem

Prikazivanjem priloga o televizijskom studiju - 'podrumu odakle je sve počelo' te promo spota Televizije Student, večeras je na Fakultetu političkih znanosti (FPZG) počelo emitiranje prve hrvatske studentske televizije - Televizije Student.

Pod sloganom 'stvori svoju televiziju', cilj studentske televizije je otvoriti kanal za mlade profesionalce, kreativce, umjetnike, novinare za novu generaciju, a pokrenuli su je profesori i studenti FPZG-a u sklopu obilježavanja 50. obljetnice fakulteta. Na projektu FPZG surađuje s Akademijom dramskih umjetnosti, a u pripremi je i suradnja s drugim fakultetima.

Na večerašnjem premijernom emitiranju prikazani su brojni video materijali, prilozi o nastanku Televizije Student kao i prilog koji je donio presjek proteklih deset godina kada je i osnovan TV studio na FPZG-u kao televizijska radionica studenata novinarstva.

Televizija Student ugledala je svoj početak zahvaljujući voditeljici projekta Teni Perišin i glavnom uredniku televizije Igoru Mirkoviću, a televizijskoj redakciji pridružili su se i Robert Knjaz kao pomoćnik glavnog urednika, te Ivan Skorin, novinar Nove TV koji je svoju televizijsku karijeru započeo u istom TV studiju.

Gledatelji će, prema najavama, na Televiziji Student moći gledati studentsku debatnu emisiju, magazin o životu studenata i akademskoj zajednici, emisiju o ljudskim i manjinskim pravima, magazin o novoj umjetnosti, emisije o znanosti, životu nakon fakulteta i o sveučilišnom sportu, video-dnevnik, glazbene emisije i humoristične sadržaje, a osim priloga koji su radili sami studenti, prikazivat će se i filmovi studenata Akademije dramskih umjetnosti.

Svečanosti premijernog emitiranja Televizije Student nazočili su, među ostalim, brojni djelatnici HRT-a, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić.