Otvoren natječaj za nagradu 'Uključi se!'

Otvoren je natječaj za Nagradu za mlade "Uključi se!" koju Mreža mladih Hrvatske (MMH) dodjeljuje mladima od 15 do 30 godina za osobiti doprinos ostvarivanju pozitivnih društvenih promjena u lokalnim zajednicama ili na nacionalnoj razini.

Nagrada se dodjeljuje drugu godinu, a njome se želi potaknuti aktivno sudjelovanje mladih u društvenim procesima na lokalnoj i nacionalnoj razini te odati priznanje iznimnom doprinosu mladih u izgradnji društva.

Nagradu dodjeljuje Mreža mladih Hrvatske u suradnji s Ministarstvom socijalne politike i mladih, a na svečanoj dodjeli u prosincu nagrađeni će dobiti statuu, priznanje i novčanu nagradu u vrijednosti pet tisuća kuna.

Kandidate za nagradu mogu predložiti pojedinci, udruge institucije i ostale organizacije, a sve kandidature moraju se priložiti u pisanom obliku putem internetske stranice www.ukljucise.net., istaknuo je član Upravnog odbora Mreže mladih Hrvatske Marko Boko na današnjoj konferenciji za novinare.

Uz popunjeni obrazac potrebno je učitati video u trajanju od jedne minute gdje je predstavljen rad kandidata, a rok za podnošenje prijava je 25. studeni.
Proces odlučivanja o dobitniku nagrade odvijat će se u dva kruga - u prvom krugu glasovat će javnost putem internetske stranice www.ukljucise.net. od 26. studenog do 9. prosinca, a u drugom krugu peteročlano Povjerenstvo odlučit će o pobjedniku birajući između pet kandidata koji su dobili najviše glasova na internetskom glasovanju.

Povjerenstvo će odluku o dobitniku nagrade donijeti sukladno kriterijima koristi djelovanja kandidata za širu zajednicu, inovativnosti i održivosti projekta te stupnju samoinicijativnosti i autonomije djelovanja mladih.

Prošlogodišnja pobjednica Ana Milovan istaknula je da nagrada predstavlja priznanje za ono što je dosad radila, da je dodatna motivacija da i dalje nastavi biti aktivna. Pozvala je mlade da se uključe u aktivnosti koje mogu pridonijeti društvenim promjenama te poručila da se ne srame svog aktivizma.