Zatvaraju se Sportske igre mladih

Danas se zatvaraju 16. Sportske igre mladih održane pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske.

Ovogodišnje Igre okupile su u Hrvatskoj 83.374. sudionika koji su se natjecali u deset sportova. Promjenom sustava natjecanja, prema kojem su svi županijski pobjednici direktno sudjelovali na Finalnom natjecanju u Split, na samoj Završnici bilo je gotovo pet tisuća sudionika.

Svečanost zatvaranja odvija će se u dvorani srednje škole Ban Josip Jelačić u Zaprešiću s početkom u 17 sati. Osim ceremonije zatvaranja, danas će se održati i revijalna utakmica u Graničaru u kojoj će, među ostalim, sudjelovati glumci iz serija Stipe u gostima (Filip Radoš, Vedran Mlikota, Hrvoje Kečkeš), grupa Connect i nogometaši Dinama Mateo Kovačić i Ivan Kelava.

Ovogodišnje Sportske igre mladih po drugi put su se i organizirale u Bosni i Hercegovini - natjecanja su se održavala u 19 gradova, a ukupno je sudjelovalo 23.106 natjecatelja. Ovogodišnji Međunarodni dani održani su u kolovozu, po prvi put u Sarajevu i na njima su sudjelovali natjecatelji iz nekoliko zemalja regije što je samo nastavak u regionalizaciji ove najveće, sportske amaterske manifestacija u Europi.

Počasni predsjednik SIM-a je Sir Dave Richards, predsjednik Premier lige, dopredsjednici Igara su Slaven Bilić i Goran Ivanišević.

Sportske igre mladih ove su godine Predsjedniku RH Ivi Josipoviću uručili plaketu Počasni ambasador za posebne zasluge u regionalizaciji SIM-a, a novim je ambasadorom proglašen i kapetan košarkaške reprezentacije Španjolske Juan Carlos Navarro.