HRT vam otkriva kulturnu baštinu Mediterana

Hrvatska radiotelevizija, kao jedna od javnih televizija s područja Mediterana, sudjeluje u Med-Mem - videoarhivi kulturne baštine Sredozemlja.

S gotovo 4.000 filmova koje je ponudilo 20 partnera, Med-Mem – Mémoires audiovisuelles de la Méditerranée (Audiovizualne uspomene Mediterana) – najveća je videoknjižnica koja je u cijelosti posvećena ovoj jedinstvenoj baštini. Projekt sufinancira Europska unija kao dio programa Euromed baština IV.

Internetska stranica Med-Mema od danas je dostupna javnosti. Web-stranica na tri jezika (arapskom, engleskom i francuskom) pomaže korisnicima da vide događaje iz raznih kuteva, pretražujući zbirke partnera Med-Mema prema velikim temama i podtemama. Tu se nalaze i uredničke datoteke koje su stručnjaci pripremili za one koji o tom području znaju više.

Korisnik može pokrenuti i poboljšati pretraživanje po zemljopisnim područjima ili koristiti vremenski mozaik kako bi prema povijesnom razdoblju pronašao ono što traži. Ovo je izvanredno za učenike, studente, ali i njihove nastavnike.

Da bi ova baština bila dostupna širokoj publici, Med-Mem može se pretraživati i u mnogim knjižnicama, sveučilištima, muzejima i kulturnim institucijama diljem Mediterana.