"Oskari znanja" najboljim učenicima

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović uručili su Oskar znanja učenicima - pobjednicima državnih i međunarodnih natjecanja u znanju te priznanje njihovim mentorima. U obraćanju nagrađenima ministar Jovanović rekao je kako su oni budućnost Hrvatske.

Ove školske godine naši učenici natjecali su se na 14 međunarodnih natjecanja na kojima su 192 učenika osvojila jedno od prva tri mjesta. U Hrvatskoj je na raznim natjecanjima osnovnih i srednjih škola sudjelovalo više od 136 tisuća učenika koje je pratilo 16.136 učitelja i mentora nastavnika, istaknuto je na svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK).

Čestitajući nagrađenim učenicima i njihovim mentorima ministar Jovanović naglasio je da nema boljeg zaključenja školske godine od dodjele priznanja najboljim učenicima. Poručio im je da su oni hrvatska budućnost dodavši kako je znanje moć; a mi smo zemlja znanja i ako želite moć, morate učiti.

Zahvalio je i njihovim mentorima, nastavnicima i učiteljima kazavši da hrvatska budućnost ovisi o njima. Ministar Jovanović naglasio je da nam uzalud opremljene škole i nadareni učenici bez nastavnika i učitelja.