Mladi glasovi protiv korupcije


Utjecaj korupcije na našu zajednicu ne može se točno izraziti brojnim izvještajima.

Da bi razumjeli kako ona utječe na život ljudi, moramo ih slušati.


Fair Play - Mladi glasovi protiv korupcije globalno je natjecanje za originalne pjesme mladih bendova (18-35 godina) na temu antikorupcije, koje organizira Globalna antikorupcijska mreža mladih (Global Youth Anti-Corruption Network), Međunarodna glazbena mladež (Jeunesses musicales Internatiional) i Institut svjetske banke (World Bank Institute). 

Pozivaju se mladi bendovi da od 24. travnja 2012. do 24. srpnja 2012., kada je i krajnji rok za prijavu, postave svoje orginalne antikorupcijske glazbene spotove na Youtube i potvrde svoje sudjelovanje u Natječaju na službenoj web stranici Natječaja.

Nagrade: 3 pobjednička benda (po broju glasova) osvojit će put u Brazil i sudjelovanje na Trećem globalnom antikorupcijskom forumu gdje će uživo nastupiti u Brazilu!

Kroz prva dva izdanja  Fair Play je pridonio globalnoj borbi protiv korupcije sudjelovanjem glazbenika iz više od 40 zemalja kao ambasadora antikorupcijskog pokreta koji se glasnim pozivom obraćaju građanima, vladi i organizacijama da im se pridruže u borbi protiv korupcije.

Fair Play je program podizanja razine osviještenosti i mreža za povezivanje sociološki savjesnih umjetnika i građana širom svijeta koji bi naglasili važnost uloge mladih u rješavanju i sprečavanju korupcije. 


Preko 100  spotova mladih glazbenika sa Fair Playa 2010. i 2011. pogledajte na  www.anticorruptionmusic.org  


Facebook: www.facebook.com/anticorruptionmusic   


Za više informacija o uvjetima prijave kontaktirajte:
David Čavara, Hrvatska glazbena mladež
099/2636735
hgm@hgm.hr 

                                           *       *      *

Globalna antikorupcijska mreža mladih (Global Youth Anti-Corruption Network) globalna je mreža organizacija mladih koji se bave antikorupcijskim temama.

Glavna joj je djelatnost utemeljiti mrežu mladih nadolazećih voditelja koji njeguju širenje inicijativa na državnoj razini  kako bi poboljšali transparentnost i odgovornost te stvorili okružje i omogućili uvjete za obračunavanje mladih s korupcijom.

Program će okupiti mlade u dobi od 18 do 35 godina, aktivne u području antikorupcijskih inicijativa, mlade novinare i mlade socijalno odgovorne glazbenike kako bi povećali svjesnost među ostalim mladima o utjecajima korupcije na razvoj njihovih zemalja.  

Promo video