"Ema" ponovno nagrađena

Na Danima hrvatskog filma 2012. filmovi nastali u produkciji Redakcije Programa za djecu i mlade nastavljaju lijepu tradiciju: nakon prošlogodišnje nagrade za najbolji scenarij za Popravilište za roditelje, ove je godine Dragan Ruljančić dobio nagradu za najbolju kameru za film Ema. Sjajne su uloge ostvarile tri mlade glumačke snage: Vida Sever (9 g), Ena Beč (10 g) i Lucija Paprika (8).

U konkurenciji projekta EBU drama 2011. najboljim je ocijenjen uradak Ema Krasimira Gančeva i Tanje Kirhmajer, urednice u HTV-ovu Programu za djecu i mlade, čija je glavna urednica Snježana Samac. Na istom kongresu prvo mjesto je 2010. osvojio film Popravilište za roditelje Brune Ankovića i Tanje Kirhmajer.

Takve nagrade pokazuju da se Program za djecu i mlade bavi jednom od temeljnih funkcija javne televizije, proizvodnjom trajnog i kvalitetnog programa, izjavila je Kirhmajer.

Oba filma snimao je Dragan Ruljančić dok se za ton brinuo Mladen Šiklić. Skript je vodila Gorinka Serventi, kostimografkinja je bila Jasna Zvonković, a producentica Sanja Ivančin. Montažu i obradu zvuka potpisao je također zaposlenik HRT-a Ivica Drnić.