Srbijanski učenici će učiti kineski

Srbijanski ministar obrazovanja Žarko Obradović i kineski veleposlanik u Srbiji Zhang Wanxue potpisali su dokument koji će u osnovnim i srednjim školama u Srbiji omogućiti učenje kineskog jezika.

Memorandum o suradnji na provedbi projekta učenja kineskog jezika u osnovnim i srednjim školama u Srbiji, po Obradovićevim riječima, omogućit će da odmah počnu satovi kineskog jezika za 2462 učenika osnovnih i srednjih škola.

Riječ je o pilot-projektu koji će trajati do kraja školske godine, a uspije li projekt, kineski će jezik biti moguće uvesti kao izborni predmet. Cilj projekta je da se kroz učenje osnova kineskog jezika učenici u Srbiji upoznaju s kineskim jezikom, kulturom i tradicijom.

Mladim naraštajima će, kazao je Obradović, time biti omogućeno upoznavanje i razumijevanje jedne velike i napredne države, nacije i kulture te učenje jezika koji će zasigurno biti jedan od najznačajnijih u stoljeću u kojem živimo.

Kineski jezik predavat će 14 nastavnika iz Kine, najavio je kineski veleposlanik i dodao kako kulturna razmjena između Kine i Srbije ima dugu povijest te da ima mogućnosti za njezino daljnje unaprjeđenje, javlja Hina.