"Rentaj anđela" za mlade filmaše

Na internetskoj stranici www.rentajandjela.com u tijeku je donacijska akcija Rentaj anđela, kojom se uz pomoć poznatih osoba prikupljaju sredstva za fond debitantskih filmova mladih filmaša i osvještava potreba za ulaganjem u filmsku kulturu mladih.

U trećoj takvoj akciji ove godine sudjeluju Zrinka Cvitešić, Nataša Janjić, Filip Juričić, Doris Pinčić, Jagoda Kumrić, Marko Cindrić, Csilla Barath Bastaić, Ornela Vištica, Judita Franković i Slavko Sobin, redatelj Dalibor Matanić, pisac Drago Glamuzina i manekenka Monika Hiržin.

Licitacija za dvosatno druženje s nekom od tih osoba počela je 14. veljače i trebala je trajati jedan dan, no zbog velikog interesa produljena je do 14 sati u četvrtak, 16. veljače. Onaj tko ponudi najvišu cijenu, susrest će se u subotu, 18. veljače, s izabranim anđelom u središtu Zagreba, na mjestu koje će odrediti organizator akcije, filmska udruga Blank.

Trenutačno je najviša ponuđena cijena 500 kuna, za susret s Monikom Hiržin, slijedi Doris Pinčić, glumica iz serije Larin izbor s 450 kuna, te Jagoda Kumrić iz iste serije s 350 kuna.

Osim promocije mladih filmaša, donacijska akcija promovira Dom za odgoj djece i mladeži iz Karlovca, koji će u sklopu akcije posjetiti Doris Pinčić, Jagoda Kumrić i Ornela Vištica.