Snimite film i osvojite nagradu

Program za djecu i mlade HTV-a nudi izazov najkreativnijima! Snimite film i osvojite vrijednu nagradu!

Program za djecu i mlade
Hrvatske televizije svim zaljubljenicima u film nudi jedinstvenu priliku da pokažu svoju kreativnost i osvoje vrijednu nagradu.  Naime, od prošlog tjedna, u emisiji Školski sat pozivamo najmlađe gledatelje koje zanima filmsko stvaralaštvo da nam pošalju svoje kratke filmove. Jedini uvjet je da se radi o samostalnom uratku djece, a najbolji autor bit će nagrađen gostovanjem na Ciak Junior Film Festivalu u talijanskom Trevisu. Natječaj je otvoren do 15. ožujka, stoga kamere u ruke i šaljite svoje filmiće.

U jutarnjem školskom programu HTV svojim najmlađim gledateljima nudi raznovrsne i zanimljive teme te im na taj način omogućuje da doznaju više, nauče mnogo toga novog i pritom se dobro zabave. Tako ponedjeljkom u Školskom satu mogu gledati emisiju o zanimanjima pod nazivom Inkubator, a utorkom emisiju o jeziku i govoru Navrh jezika. Srijedom su na rasporedu strani i domaći dokumentarci, četvrtkom emisija o filmskoj kulturi Kokice, a petkom vijesti za klince Puni krug.

Emisiju vode Zlata Muck i Ivan Planinić, a odnedavno im se pridružila i simpatična glumica Amanda Prenkaj. Dodajmo i da će se od 13. veljače popularni Školski sat premijerno emitirati u 9 sati i 10 minuta te reprizno u 15 sati i 55 minuta.

Izmjene u emitiranju provedene su nakon što su istraživanja pokazala kako se poslije 15 sati ispred televizora okuplja više djece osnovnoškolskog uzrasta kojima je „Školski sat“ namijenjen. To je i logično jer veliki dio djece ide u školu ujutro, stoga smo i termin prilagodili našim vjernim osmoškolcima. Dakle, svi oni koji nisu u prilici pogledati jutarnji Školnjak, moći će to učiniti u poslijepodnevnim satima na Drugom programu HTV-a.

Još jedna emisija Programa za djecu i mlade oduševljava najmlađe svakog jutra. Mala TV je tematski kolaž domaćeg i stranog programa, a emitira se svaki dan od 7.50 do 8.20 sati na Drugom programu. Ovaj magazin sastoji se od igranog, dokumentarnog i animiranog programa povezanog kratkim igranim skečevima, a tijekom tjedna na rasporedu su emisije Čarobna ploča, Tajni dnevnik patke Matilde, Danica, Ninin kutak, Brlog i TV vrtić.

Mališani od 4 do 6 godina svoje vjerne junake iz Male TV mogu gledati u poslijepodnevnoj reprizi odmah nakon Školskog sata, u 16.40 sati.