ZOIM: Dan pun sportskih događanja

Na Zimskim olimpijskim igrama mladih (ZOIM) Innsbruck 2012., 19. siječnja, bio je dan pun sportskih događanja za hrvatske sportaše. Na rasporedu su bili alpsko skijanje, snowboard, skijaško trčanje i skills challenge u hokeju na ledu.

Istok Rodeš vozio je veleslalom i zauzeo sjajno 6. mjesto (1:54.46). Zaostao je 2.76 za pobjednikom Marcom Schwarzem iz Austrije.

U kvalifikacijskog sprint utrci skijaškog trčanja Rea Raušel ušla je u cilj 35. s vremenom 2:15.16 (+20.06), a Krešimir Crnković s vremenom 1:54.08 (+12.00), zauzevši također 35. mjesto. Nisu se uspjeli kvalificirati za finalnu utrku.

Paulina Berislavić na snowboardu je vozila disciplinu slopestyle. Pripalo joj je 13. mjesto, a pobjednica je Kanađanka Audrey McManimen.

U finalnom natjecanju hokeja na ledu zvanom skills challenge (test vještina) Matija Miličić bio je 6. Matija je u šest testova izborio jedno finale. Izgubio ga je od Augusts Valdis Vasilonoks iz Latvije, koji je na kraju osvojio zlato u ovom novom formatu natjecanja.

U naredna dva dana natjecanja na ZOIM, alpske skijaše očekuje utrka slaloma.

Inače je današnja svečana ceremonija proglašenja pobjednika na glavnom gradskom trgu u Innsbrucku otkazana, jer je na gradilištu u njegovoj blizini pronađena bomba iz Drugog svjetskog rata.