Finalisti "Hrvatskog glazbenika za Euroviziju"

Sedmoro mladih glazbenih talenata ušlo je u finale hrvatskog izbora za predstavnika na Euroviziji mladih glazbenika koja će se održati u Beču u svibnju ove godine.

U završnicu nacionalnog izbora plasirali su se: violončelistica Latica Anić, pijanist Andreas Domjanić, violinist Tvrtko Emanuel Galić, violinistica Katarina Kutnar, harmonikaš Marko Matić,  udaraljkaš Šimun Matišić i gitarist Lovro Peretić.

Tih sedmoro mladih virtuoza nastupit će uz Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije u napetoj i neizvjesnoj završnici izbora koja će se održati u dvorani Vatroslava Lisinskog 22. veljače. Taj će događaj HTV izravno prenositi u svom programu.

Pobjednik će predstavljati Hrvatsku na prestižnoj Euroviziji mladih glazbenika, koja je jedinstveno natjecanje jer se na njemu mogu nadmetati svi instrumentalisti. Dodajmo da je uvijet da natjecatelji ne smiju imati više od 19 godina pa su u konkurenciji mahom talenti otkriveni kao čuda od djeteta.

Da je riječ o uglednom natjecanju govori i podatak od 45 tisuća posjetitelja ispred bečkog Rathausa te stotine tisuća gledatelja širom Europe koji neizvjesnu završnicu prate u izravnom televizijskom prijenosu.