Zoolimpijada u zagrebačkom Zoo vrtu

Zagrebački Zoološki vrt u sklopu svog zimskog programa organizira Zoolimpijadu, edukativno-zabavni program za učenike od drugog do šestog razreda osnovne škole tijekom kojeg će se moći upoznati s životinjskim svijetom, biologijom i ekologijom.

Program će se održavati od 2. do 15. siječnja od 9 do 15 sati, a Zoološki vrt počeo je s upisima učenika.

Sudjelujući u zagonetnim Tajnama tropske šume, igri s preprekama Život gospodina leptira, strateškoj Gorilinoj igri te drugim izazovima osnovnoškolci otkrivaju i razvijaju svoje sposobnosti. Kroz natjecanje Priprema, pozor Klopa pripremat će voćnu poslasticu za tukane te bambusove kolačiće za crvene pande koje će potom timaritelji dati životinjama. Igre su posebno osmišljene kako bi se razvijao timski duh, ističe se u priopćenju zagrebaćkog zoološkog vrta.

Zoolimpijada je posudila geslo Olimpijskih igara "Važno je sudjelovati", pa sve sudionike na kraju programa očekuju Zoo medalje.

U programu svakodnevno može sudjelovati dvadeset i četvero djece.
Svi koji žele sudjelovati u Zoolimpijadi, mogu se uključiti i u nagradni kviz na stranici Zoološkog vrta grada Zagreba na Facebooku. Tamo ih očekuje 5 puta po dvije ulaznice, navodi u priopćenju.