Mamić: Maleš je tražio da mu pustimo Kup

U emisiji HTV-a Nedjeljom u dva gost je bio izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić.

Nekoliko puta sastajao sam se s Hrvojem Malešom u vrijeme kad je surađivao s USKOK-om. Sad sam ja to rekonstruirao. Je li bio ozvučen ili ne, nije važno. Ja se ne bojim, rekao je Mamić.

Toliko voli Hajduk da mu je razum pomućen. Sastao se sa mnom i rekao mi je -Dinamo će biti sigurno prvak. Neka pusti Hajduku kup, rekao je Mamić. Neka odmah u studio donesu detektor laži. Pa ne bih vlastitoj mami za spas života pustio trofej, rekao je slikovito Mamić iznoseći teške optužbe na račun predsjednika Uprave Hrvoja Maleša.

On je surađujući s USKOK-om radio protiv Hajduka, obitelji, protiv sebe. Vidjet ćete. Sad ga čuva šest ljudi. On sad ima nemir. Znam da je želio Hajduku najbolje, a napravio je najgore. Udario je na temelje kluba. Nikad nikoga ne bih prijavio za ovakvu stvar, pa ni kad sudac traži mito. To je moj izbor. Takve zovu cinkeri, drukeri, a u Dalmaciji špija, objašnjavao je Mamić te dodao da je prvi govorio o anomalijama u sportu i suđenju.

Dodao je Malešu još jednu optužbu. Rekao je da je, kada se u Splitu sastalo rukovodstvo 1. HNL-a, od dužnosnika tražio da učine sve kako bi Hajduk ove godine bio prvak. Zacrtao si je u tri godine dva prvenstva i dva kupa. Vidi da od toga neće biti ništa. On je izmanipuliran čovjek, ima neisplate plaća. Sad mi je jasno zašto se htio sa mnom naći na benzinskoj postaji kod Zadra. Jasno mi je sve. Zadržat ću to za sebe, bio je tajnovit Mamić.

Govorio je i o sukobu s Eduardom da Silvom i mnogim drugim temama. Buran temperament Zdravka Mamića ponovno je došao do izražaja pa je u uzbudljivom duelu voditelja emisije Aleksandra Stankovića nazvao i monstrumom. Pogledajte vrhunsku televizijsku atrakciju - snimku cijele emisije koju donosimo u videoprilogu.

Inače, na početku emisije Mamić je ustvrdio da nije redatelj i da njegovi nastupi nisu izrežirani. Savršeno kontroliram ono što govorim. Iza toga što sam rekao stojim 100%, objasnio je. U vezi s trenutačnim aferama u nogometu demantirao je teze da je to početak njegova kraja. Moj će kraj biti kad ja odlučim, a ne ulica ili politika, smatra jednako kao što je prije neki dan utvrdio i predsjednik HNS-a Vlatko Marković.

Dinamo i HNS perjanica su hrvatskog sporta. Došli su crveni na vlast. Imaju odioznost prema sportu. SDP ne interesira sport, komentirao je Mamić promjenu vlasti. Također je spomenuo Željka Jovanovića. Iz njegova pogleda šiklja krv. Ja ga se ne bojim. On je za mene mali miš. Spreman sam se s njim sučeliti pred novinarima ili nasamo. Njegov govor prema bivšoj vlasti govor je mržnje. On je ruganje nove vlasti prema Hrvatima, smatra Mamić.

Reakcija Jovanovića na Mamića

Rekao je da je laž da se ne plaća porez. Dinamo i ja poštujemo zakone. Transparentno poslujemo, najbolje u Europi. Dinamo nikad nije dobio ništa što mu ne pripada od Grada Zagreba, odnosno kako je odlučila Gradska skupština. Stalno se preslojavamo. Ostvarujemo 10% ukupnog prihoda u Hrvatskoj i 90% u inozemstvu, govorio je i Mamić i o poslovanju.

Što se tiče odlaska Vlatka Markovića s čela HNS-a rekao je da će se pokazati je li vrijeme za odlazak. Uvjeren je da će otići samoinicijativno, a ne pučem. Već bi otišao da nije bilo puča prije godinu dana. Stanje je u HNS-u, kao i stanje financija, kao iz bajke. Imaju novac za idućih pet do osam godina. Kaljuža prvenstva je apsolutno sramotna. Ja i Marković borili smo se da ne bude tako. Hrvatska je liga u kaljuži. Odgovorno je cijelo društvo. Društvo se raspada u svakom obliku, smatra  Mamić. Dodao je da su se njih dvojica zauzimali za čistoću i red u nogometu. U postojećim uvjetima dali smo maksimum, uvjeren je.

Najavio je i skupštinu HNS-a negdje u ožujku 2012. te smatra da s mirom treba otići na europsko prvenstvo na ljeto, a zatim izabrati novo vodstvo Saveza. Ne podupire Darija Šimića za predsjednika HNS-a. Simpatičan mu je, ali ima i podatke koji bi ga mogli kompromitirati. On je dečko kojem je Dinamo dao sve. Zadužio ga je i Dinamo i HND. Vodi kvazisindikat, objesio je jučer kopačke o zid i misli da može voditi HNS. Naći ću se s njim u četiri oka i porazgovarati, rekao je Mamić.

Također je govorio i o sukobu s Eduardom da Silvom te o još mnogim temama. Buran temperament Zdravka Mamića ponovno je došao do izražaja pa je u uzbuljivom duelu voditelja emisije Aleksandra Stankovića nazvao i monstrumom. Pogledajte vrhunsku televizijsku atrakciju - snimku cijele emisije koju donosimo u videoprilogu.

Dosadašnje emisije Nedjeljom u dva potražite OVDJE.