Josipović primio dobitnike Top stipendija

Predsjednik Ivo Josipović primio je studente koji su ove godine dobili Top stipendije za top studente. Poručio im je kako su te stipendije priznanje za sve ono dobro što su radili, ali i priznanje njihovim obiteljima te zalog za uspješnu budućnost.

Stipendije je ove godine primilo 27 studenata, koji će tijekom deset mjeseci dobivati mjesečno četiri tisuće kuna, a na primanju kod predsjednika uručene su im kartice s prvom ratom.

Josipović je pohvalio tu hvalevrijednu tradiciju tjednika Nacional, istaknuvši da je ona vrlo dobar primjer kako gospodarstvo može pomoći obrazovanju. Hrvatska ulazi u novu eru razvoja kada će znanje biti odlučno za svakog pojedinca i društvo u cjelini, ustvrdio je Josipović.

Glavni urednik Nacionala Mislav Šimatović zahvalio je svima koji su unatoč teškim finacijskim vremena poduprli projekt i prepoznali njegove vrijednosti.

Za ovogodišnji stipendijski fond prikupljeno je milijun i osamdesest tisuća kuna. Šimatović je napomenuo kako među dobitnicima, osim izvrsnih studenata, ima plemenitih osoba, s obzirom da je jedan od njih, koji je želio ostati anoniman, svoju prvu ratu donirao teško bolesnoj studentici.

U ime dobitnika top stipendija zahvalila je studentica Mirna Vlahović. Rekla je kako je top stipendija najveće prizanje koji studenti hrvatskih sveučilišta veleučilišta i visokih škola mogu dobiti. Svojim radom i zalaganjem otvaramo vrata u budućnost, a vi ste sada otključali jedna od njih, zaključila je Vlahović.

Ove se godine za top stipendije, za koje se osim izvrsnog prosjeka ocjena vrednuje i angažman studenata u izvannastavnim aktivnostima, prijavilo 427 studenata različitih sveučilišnih i stručnih studija iz svih dijelova Hrvatske.