17. smotra dječjeg stvaralaštva

Varaždin će od 14. do 16. listopada biti domaćin 17. smotre dječjeg stvaralaštva društava Naša djeca koja će se održati pod motom Radost, igra i stvaralaštvo djece, istaknula je na današnjoj konferenciji za novinare u Varaždinu predsjednica varaždinskog Društva Naša djeca Dubravka Novak.

Na smotri će biti 36 društava Naša djeca iz svih krajeva Hrvatske i više od 1200 sudionika, od čega gotovo 1000 djece te više od 200 voditelja dječjih kreativnih skupina, aktivista, roditelja i volontera te članova stručnog povjerenstva za praćenje nastupa tih društava.

Sutra navečer svečano će se otvoriti izložba likovnih radova djece iz 22 društva, a u sklopu svečanog otvorenja smotre polaznici radionica varaždinskog Društva Naša djeca izvest će predstavu Priča o nama nastalu u povodu 60. obljetnice tog društva.

Glavni programi smotre na rasporedu su u subotu, kada će u kazalištu 36 društava Naša djeca imati 70 nastupa recitatorskih, scenskih, lutkarskih, glazbenih, plesnih i filmskih skupina.

U nedjelju će biti održana završna priredba smotre u sklopu koje će još jedanput biti izvedeni programi koje stručno povjerenstvo u čijem su sastavu Antonija Bobek, Daniela Koščec, Ksenija Rožman i Desanka Virant ocijeni najboljima.

Program zatvaranja smotre izvest će domaćini iz varaždinskog Društva Naša djeca - polaznici radionice sviranja Suzuki violine i radionice pjevanja Mali slavuji. Svi programi smotre bit će otvoreni za javnost i besplatni.